Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Tipson Shape Up organiczna herbata ziołowa 25 szt
Tipson Organic ziołowa herbata imbir brzoskwinia 20 szt
Tipson Organic ziołowa herbata moringa i kurkuma 25 szt
Tipson Organic ziołowa herbata moringa i zielona herbata 25 szt
Ostatnio przeglądane
NASI PARTNERZY
4973935147798
Nowy produkt
Chwilowy brak towaru
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nóż Masahiro Sankei Santoku 165 mm czarny
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
INFORMACJE O PRODUKCIE
Santoku to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia w plastry, kostkę i siekania.
Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.
Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści wykonanej z drewna pakkawood nadaje nożowi wyjątkowego charakteru. Idealnie wypolerowana rękojeść z niewyczuwalnymi w dotyku dwoma nitami pozwala na bardzo komfortową pracę z tym narzędziem, nawet przez dłuższy czas.
Seria Sankei jest adresowana głównie dla gotujących amatorów ale bez najmniejszych problemów poradzi sobie w trudnych warunkach restauracyjnych kuchni. Grupa składa się z sześciu podstawowych noży takich jak: nóż szefa kuchni, santoku, obierak (paring), mniejszy nóż uniwersalny (ostrze długości 15cm) oraz nóż do plastrowania i krojenia pieczywa. Kompaktowe rozmiary, bardzo dobre wyważenie i niska waga to cech charakterystyczne tej serii. Jednocześnie jak wszystkie produkty Masahiro, noże Sankei zostały wykonane z należytą starannością oraz zamiłowaniem do doskonałego wykańczania nawet najmniejszych detali.
Przydatne informacje:
TYP STALI: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
MATERIAŁ RĘKOJEŚCI: | drewno pakkawood |
SPOSÓB OSTRZENIA: | dwustronny, asymetryczny 80/20 |
WYMIARY: | |
DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA (A): | 285 mm |
DŁUGOŚĆ OSTRZA (B): | 165 mm |
SZEROKOŚĆ (C): | 48 mm |
GRUBOŚĆ (D): | 1.8 mm |
WAGA: | 117 g |
179,00 zł
199,00 zł
179,00 zł
199,00 zł
499,00 zł
499,00 zł
189,00 zł
666,00 zł
389,00 zł
439,00 zł
189,00 zł
679,00 zł
269,00 zł
659,00 zł
619,00 zł
579,00 zł
699,00 zł
899,00 zł
299,00 zł
299,00 zł
299,00 zł
269,00 zł
239,00 zł
239,00 zł
239,00 zł
619,00 zł
759,00 zł
259,00 zł
439,00 zł
Sposoby dostawy | Nazwa kuriera | Czas dostawy | Koszt |
---|---|---|---|
Paczkomat InPost 24/7 - przelew | Przybliżony czas dostawy 2 dni | 11,99 zł | |
Kurier DPD - przelew | Przybliżony czas dostawy 24 h | 15,99 zł | |
Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław | PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 | Darmowa! |
* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !