Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Sos do topokki tokbokki słodko - ostry 120 g Bibigo
Sos do kurczaka w stylu koreańskim słodko - łagodny 120 g
Marynata do mięs oryginalna bulgogi 80 g Bibigo
Ostatnio przeglądane
NASI PARTNERZY
4978857010519
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nóż Masahiro MSC Santoku 165 mm
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
INFORMACJE O PRODUKCIE
Santoku to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia w plastry, kostkę i siekania.
Masahiro MSC to noże pomyślane o użytkownikach domowych. Nie znajdziemy tutaj wielu specjalistycznych noży o przeróżnych kształtach. Znajdziemy za to niezbędne i najczęściej wykorzystywane noże do pracy w domowej kuchni: nóż szefa kuchni, santoku oraz mały nóż uniwersalny. W ofercie jest również tradycyjny japoński nóż do krojenia warzyw - nakiri.
Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.
Rękojeść wykonana z drewna pakkawood została perfekcyjnie wyprofilowana i wykończona sprawiając, że trzymany nóż wydaję się być naturalnym przedłużeniem ręki a praca staje się łatwa i bardzo przyjemna.
Przydatne informacje:
TYP STALI: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
MATERIAŁ RĘKOJEŚCI: | drewno pakkawood |
SPOSÓB OSTRZENIA: | dwustronny, asymetryczny 80/20 |
WYMIARY: | |
DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA (A): | 287 mm |
DŁUGOŚĆ OSTRZA (B): | 166 mm |
SZEROKOŚĆ (C): | 48 mm |
GRUBOŚĆ (D): | 1.8 mm |
WAGA: | 113 g |
179,00 zł
199,00 zł
179,00 zł
199,00 zł
499,00 zł
499,00 zł
189,00 zł
666,00 zł
389,00 zł
439,00 zł
189,00 zł
679,00 zł
269,00 zł
659,00 zł
619,00 zł
579,00 zł
699,00 zł
899,00 zł
299,00 zł
299,00 zł
269,00 zł
239,00 zł
239,00 zł
239,00 zł
239,00 zł
619,00 zł
759,00 zł
259,00 zł
439,00 zł
Sposoby dostawy | Nazwa kuriera | Czas dostawy | Koszt |
---|---|---|---|
Paczkomat InPost 24/7 - przelew | Przybliżony czas dostawy 2 dni | 11,99 zł | |
Kurier DPD - przelew | Przybliżony czas dostawy 24 h | 15,99 zł | |
Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław | PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 | Darmowa! |
* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !