Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Sos do topokki tokbokki słodko - ostry 120 g Bibigo
Sos do kurczaka w stylu koreańskim słodko - łagodny 120 g
Marynata do mięs oryginalna bulgogi 80 g Bibigo
Ostatnio przeglądane
NASI PARTNERZY
4973935147774
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nóż Masahiro Sankei Utility 150 mm brązowy
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
INFORMACJE O PRODUKCIE
Masahiro SANKEI Utility o ostrzu długości 150mm to uniwersalny nóż będący mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.
Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści wykonanej z drewna pakkawood nadaje nożowi wyjątkowego charakteru. Idealnie wypolerowana rękojeść z niewyczuwalnymi w dotyku dwoma nitami pozwala na bardzo komfortową pracę z tym narzędziem, nawet przez dłuższy czas.
Seria Sankei jest adresowana głównie dla gotujących amatorów ale bez najmniejszych problemów poradzi sobie w trudnych warunkach restauracyjnych kuchni. Grupa składa się z sześciu podstawowych noży takich jak: nóż szefa kuchni, santoku, obierak (paring), mniejszy nóż uniwersalny (ostrze długości 15cm) oraz nóż do plastrowania i krojenia pieczywa. Kompaktowe rozmiary, bardzo dobre wyważenie i niska waga to cech charakterystyczne tej serii. Jednocześnie jak wszystkie produkty Masahiro, noże Sankei zostały wykonane z należytą starannością oraz zamiłowaniem do doskonałego wykańczania nawet najmniejszych detali.
Przydatne informacje:
TYP STALI: | MBS-26 |
HRC: | 58-59 |
MATERIAŁ RĘKOJEŚCI: | drewno pakkawood |
SPOSÓB OSTRZENIA: | dwustronny, asymetryczny 80/20 |
WYMIARY: | |
DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA (A): | 260 mm |
DŁUGOŚĆ OSTRZA (B): | 154 mm |
SZEROKOŚĆ (C): | 30 mm |
GRUBOŚĆ (D): | 1.6 mm |
WAGA: | 63 g |
179,00 zł
179,00 zł
199,00 zł
499,00 zł
499,00 zł
189,00 zł
666,00 zł
389,00 zł
439,00 zł
189,00 zł
679,00 zł
269,00 zł
659,00 zł
619,00 zł
579,00 zł
699,00 zł
899,00 zł
299,00 zł
299,00 zł
299,00 zł
269,00 zł
239,00 zł
239,00 zł
239,00 zł
239,00 zł
619,00 zł
759,00 zł
259,00 zł
439,00 zł
Sposoby dostawy | Nazwa kuriera | Czas dostawy | Koszt |
---|---|---|---|
Paczkomat InPost 24/7 - przelew | Przybliżony czas dostawy 2 dni | 11,99 zł | |
Kurier DPD - przelew | Przybliżony czas dostawy 24 h | 15,99 zł | |
Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław | PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 | Darmowa! |
* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !