Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Katalog
Ładowanie...
Tipson Shape Up organiczna herbata ziołowa 25 szt
Tipson Organic ziołowa herbata imbir brzoskwinia 20 szt
Tipson Organic ziołowa herbata moringa i kurkuma 25 szt
Tipson Organic ziołowa herbata moringa i zielona herbata 25 szt
NASI PARTNERZY
Podkategorie
Algi morskie nori to jeden z
podstawowych składników sushi.
Występują one także w innej postaci.
Są doskonałą przekąską, dodatkiem
do sałatek i zup.
Kuchnia orientalna to nie tylko
wyśmienite jedzenia, ale także
doskonałe wina, likiery, piwa
i sake. Są doskonałymi
dodatkami do sushi, dań z woka,
dań mięsnych i rybnych.
Bulion Dashi wykorzystywany
jest w kuchni japońskiej
do przygotowywania zup.
Sporządza się go z wiórków
ryby Bonito, zwanych Katsuobushi
oraz wodorostów Kombu.
Doskonałym dodatkiem do potraw
i kanapek jest japoński majonez.
Polecamy również snacki z wodorostów,
orzeszki i groszek wasabi
oraz chipsy krewetkowe.
Najpopularniejszą odmianą
grzyba w kuchni orientalnej
jest odmiana Mun. Jest on
prawie pozbawiony smaku,
jednakże spożywany jest dla swego
chrząstkowatego waloru kulinarnego.
Japonia słynie z doskonałej herbaty,
a niektóre jej odmiany uważane są
za najszlachetniejsze na świecie.
Ceremonia parzenia herbaty ma
bardzo podniosły i uroczysty charakter.
Imbir marynowany jako dodatek do sushi
ma na celu oczyszczenie kubków smakowych,
aby poczuć odmienność każdego krążka.
Ze względu na swoje walory smakowe
znalazł zastosowanie również w wielu
innych dziedzinach kuchni orientalnej.
Kuchnia orientalna oprócz ryżu,
to także wyśmienite makarony.
Najpopularniejsze makarony
to odmiany udon, sojowe i ryżowe.
Tempura to przyrządzenia potraw,
polegające na zanurzeniu
składników w płynnym cieście
i smażeniu ich na głebokim tłuszczu.
Panko to panierka pszenno- drożdżowa
w formie dużych płatków.
Produkty tej kategorii przeznaczone
są dla osób, dla których tradycyjne
ostre sosy i potrawy nie robią żadnego
wrażenia. Znajdziesz tu najostrzejsze
sosy i produkty spożywcze z całego świata.
Początkowo mirin pełnił funkcję napoju,
jednak obecnie używany jest w kuchni japońskiej
jako przyprawa do zup i sosów.
Mleczko kokosowe jest bardzo
popularnym składnikiem spożywczym
w kuchni azjatyckiej. Jego delikatny
smak nadaje daniom egzotycznego charakteru.
Doskonałe mrożone gotowe wyroby,
dzięki którym przygotowanie dań
orientalnych będzie jeszcze prostsze.
Każdy ma swój ulubiony napój.
W tym dziale polecamy
najpopularniejsze japońskie
i dalekowschodnie napoje.
Sercem sushi jest ryż, którego
przygotowanie jest największą
tajemnicą sushibarów, dlatego
nie może zabraknąć w nim
zaprawy z dobrego octu.
Z orientalnych roślin tłoczy się
oleje, które nadają potrawom
niepowtarzalny smak i aromat.
Najbardziej popularne są oleje
sezamowe, kokosowe, palmowe
oraz migdałowe.
Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska,
produkowana ze sfermentowanej soi.
Najczęściej używana jest do sosów,
kiszonych warzyw lub mięs,
a także miksowana z Dashi,
tworząc popularną w Japonii zupę.
Bez przypraw nie wyobrażamy
sobie gotowania, jednak Japńczycy
zachowują umiar w ich używaniu.
Dzięki temu ich kuchnia jest uważana
za najzdrowszą na świecie.
Kuchnia orientalna bogata jest w
nieznane nam smaki, dlatego w tym
dziale znajdziesz produkty, które
doskonale uzupełnią codzienną dietę.
Podstawowym składnikiem diety
azjatyckiej jest ryż. Występuje on
w 25 gatunkach i jest podstawą
wyżywienia 1/3 ludności świata.
Ważnym składnikiem
kuchni dalekiego wschodu
jest prażony sezam.
Dodaje się go do sushi,
dań z ryżu, warzyw i zup.
Znajdziesz tutaj doskonałe dla
dzieci i dorosłych słodkie
przekąski, cukierki, puddingi
i inne azjatyckie przysmaki.
Polecamy sos do Kimchee.
Idealnie nadaje się do
doprawienia tatara z łososia.
Jest to pasta z papryczek chili,
która nadaje potrawie
ostro- kwaskowaty smak.
Sos sojowy jest jednym z najstarszych
sosów przyprawowych. Najbardziej poplurany
jest sos jasny, nadający się przede wszystkim
do przyprawiania gotowych potraw oraz sos ciemny
przeznaczony do gotowania i marynowania.
Sos sojowy występuje również innych wersjach.
Sos Teriyaki to ciekawa wariacja smaków
sosu sojowego, miodu i ostrego imbiru.
Doskonale nadaje się jako zamiennik
sosu sojowego oraz jako marynata do mięs.
Tofu jest to twarożek sojowy, który
daje się łatwo i szybko przyrządzać
na różne sposoby, np. tofu pokrojone
w kostki i gotowane na ostro
z mielonym mięsem, to tradycyjne
danie kuchni syczuańskiej.
Doskonałym dodatkiem do sushi
i dań orientalnych są warzywa
i owoce marynowane.
Polecane są również jako
składnik innych potraw.
Wasabi ma bardzo ostry
zapach i smak, dlatego
nadaje potrawom sushi
niepowtarzalny charakter.
Kuchnia azjatycka pełna jest
rozmaitych przepisów i smaków.
Dla tych, którzy nie mają czasu
na gotowanie, polecamy gotowe
dania i zupy azjatyckie.