Nowe produkty

INFORMACJE

Zobacz nasze Aukcje

PRODUKTY SPOŻYWCZE

Znajdziesz tutaj wszystkie

niezbędne produkty

do samodzielnego przygotowania

i podania sushi i potraw orientalnych.

PRODUKTY SPOŻYWCZE Jest 317 produktów.

Podkategorie

  • Algi morskie

    Algi morskie nori to jeden z

    podstawowych składników sushi.

    Występują one także w innej postaci. 

    Są doskonałą przekąską, dodatkiem 

    do sałatek i zup. 

  • Alkohole - NOWOŚĆ !

    Kuchnia orientalna to nie tylko

    wyśmienite jedzenia, ale także

    doskonałe wina, likiery, piwa

    i sake. Są doskonałymi

    dodatkami do sushi, dań z woka,

    dań mięsnych i rybnych. 

    UWAGA! Alkohole sprzedajemy tylko w sklepie stacjonarnym.

    Wrocław, ul. Swojczycka 82, PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00

  • Bulion Dashi

    Bulion Dashi wykorzystywany

    jest w kuchni japońskiej 

    do przygotowywania zup.

    Sporządza się go z wiórków

    ryby Bonito, zwanych Katsuobushi 

    oraz wodorostów Kombu.

  • Dodatki i przekąski

    Doskonałym dodatkiem do potraw

    i kanapek jest japoński majonez.

    Polecamy również snacki z wodorostów,

    orzeszki i groszek wasabi

    oraz chipsy krewetkowe. 

  • Grzyby

    Najpopularniejszą odmianą 

    grzyba w kuchni orientalnej 

    jest odmiana Mun. Jest on

    prawie pozbawiony smaku,

    jednakże spożywany jest dla swego 

    chrząstkowatego waloru kulinarnego.

  • Herbaty

    Japonia słynie z doskonałej herbaty,

    a niektóre jej odmiany uważane są

    za najszlachetniejsze na świecie.

    Ceremonia parzenia herbaty ma

    bardzo podniosły i uroczysty charakter. 

  • Imbir marynowany

    Imbir marynowany jako dodatek do sushi

    ma na celu oczyszczenie kubków smakowych,

    aby poczuć odmienność każdego krążka. 

    Ze względu na swoje walory smakowe

    znalazł zastosowanie również w wielu 

    innych dziedzinach kuchni orientalnej. 

  • Makarony

    Kuchnia orientalna oprócz ryżu,

    to także wyśmienite makarony. 

    Najpopularniejsze makarony 

    to odmiany udon, sojowe i ryżowe. 

  • Marynowane warzywa i...

    Doskonałym dodatkiem do sushi

    i dań orientalnych są warzywa

    i owoce marynowane. 

    Polecane są również jako 

    składnik innych potraw. 

  • Mąki, Tempury i Panko

    Tempura to przyrządzenia potraw,

    polegające na zanurzeniu 

    składników w płynnym cieście

    i smażeniu ich na głebokim tłuszczu. 

    Panko to panierka pszenno- drożdżowa

    w formie dużych płatków.

  • Mirin

    Początkowo mirin pełnił funkcję napoju,

    jednak obecnie używany jest w kuchni japońskiej 

    jako przyprawa do zup i sosów.

  • Mleczka kokosowe

    Mleczko kokosowe jest bardzo

    popularnym składnikiem spożywczym

    w kuchni azjatyckiej. Jego delikatny

    smak nadaje daniom egzotycznego charakteru. 

  • Napoje

    Każdy ma swój ulubiony napój.

    W tym dziale polecamy

    najpopularniejsze japońskie

    i dalekowschodnie napoje. 

  • Ocet i zaprawy do ryżu

    Sercem sushi jest ryż, którego

    przygotowanie jest największą

    tajemnicą sushibarów, dlatego 

    nie może zabraknąć w nim 

    zaprawy z dobrego octu. 

  • Oleje

    Z orientalnych roślin tłoczy się

    oleje, które nadają potrawom 

    niepowtarzalny smak i aromat. 

    Najbardziej popularne są oleje

    sezamowe, kokosowe, palmowe

    oraz migdałowe.

  • Pasta Miso

    Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska,

    produkowana ze sfermentowanej soi.

    Najczęściej używana jest do sosów,

    kiszonych warzyw lub mięs,

    a także miksowana z Dashi,

    tworząc popularną w Japonii zupę.

  • Przyprawy

    Bez przypraw nie wyobrażamy

    sobie gotowania, jednak Japńczycy

    zachowują umiar w ich używaniu.

    Dzięki temu ich kuchnia jest uważana

    za najzdrowszą na świecie.

  • Pozostałe

    Kuchnia orientalna bogata jest w

    nieznane nam smaki, dlatego w tym

    dziale znajdziesz produkty, które

    doskonale uzupełnią codzienną dietę. 

  • Ryże

    Podstawowym składnikiem diety 

    azjatyckiej jest ryż. Występuje on

    w 25 gatunkach i jest podstawą 

    wyżywienia 1/3 ludności świata.

  • Sezam

    Ważnym składnikiem

    kuchni dalekiego wschodu

    jest prażony sezam.

    Dodaje się go do sushi,

    dań z ryżu, warzyw i zup. 

  • Słodkości

    Znajdziesz tutaj doskonałe dla

    dzieci i dorosłych słodkie

    przekąski, cukierki, puddingi

    i inne azjatyckie przysmaki.

  • Sosy, pasty i marynaty

    Polecamy sos do Kimchee.

    Idealnie nadaje się do

    doprawienia tatara z łososia.

    Jest to pasta z papryczek chili,

    która nadaje potrawie

    ostro- kwaskowaty smak. 

  • Sosy sojowe

    Sos sojowy jest jednym z najstarszych

    sosów przyprawowych. Najbardziej poplurany

    jest sos jasny, nadający się przede wszystkim

    do przyprawiania gotowych potraw oraz sos ciemny 

    przeznaczony do gotowania i marynowania.

    Sos sojowy występuje również innych wersjach. 

  • Sosy Teriyaki

    Sos Teriyaki to ciekawa wariacja smaków

    sosu sojowego, miodu i ostrego imbiru.

    Doskonale nadaje się jako zamiennik

    sosu sojowego oraz jako marynata do mięs. 

  • Tofu

    Tofu jest to twarożek sojowy, który

    daje się łatwo i szybko przyrządzać

    na różne sposoby, np. tofu pokrojone

    w kostki i gotowane na ostro

    z mielonym mięsem, to tradycyjne

    danie kuchni syczuańskiej.

  • Wasabi

    Wasabi ma bardzo ostry

    zapach i smak, dlatego 

    nadaje potrawom sushi

    niepowtarzalny charakter. 

  • Zestawy
    Nie wiesz jak zacząć swoją
    przygodę z sushi lub nie masz
    pomysłu na prezent?
    Nic się nie martw, 
    tutaj wszsytko znajdziesz. 
  • Zupy i gotowe dania

    Kuchnia azjatycka pełna jest

    rozmaitych przepisów i smaków.

    Dla tych, którzy nie mają czasu

    na gotowanie, polecamy gotowe 

    dania i zupy azjatyckie.

na stronę
Pokazuje 1 - 24 z 317 elementów
Pokazuje 1 - 24 z 317 elementów