Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Katalog
Ładowanie...
Algi morskie Yaki Sushi Nori Silver 100 x 1/2 arkuszy
Algi morskie Yaki Sushi Nori Red 100 x 1/2 arkusza
NASI PARTNERZY
Podkategorie
Algi morskie nori to jeden z
podstawowych składników sushi.
Występują one także w innej postaci.
Są doskonałą przekąską, dodatkiem
do sałatek i zup.
Kuchnia orientalna to nie tylko
wyśmienite jedzenia, ale także
doskonałe wina, likiery, piwa
i sake. Są doskonałymi
dodatkami do sushi, dań z woka,
dań mięsnych i rybnych.
UWAGA! Alkohole sprzedajemy tylko w sklepie stacjonarnym.
Wrocław, ul. Swojczycka 82, PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00
Bulion Dashi wykorzystywany
jest w kuchni japońskiej
do przygotowywania zup.
Sporządza się go z wiórków
ryby Bonito, zwanych Katsuobushi
oraz wodorostów Kombu.
Doskonałym dodatkiem do potraw
i kanapek jest japoński majonez.
Polecamy również snacki z wodorostów,
orzeszki i groszek wasabi
oraz chipsy krewetkowe.
Najpopularniejszą odmianą
grzyba w kuchni orientalnej
jest odmiana Mun. Jest on
prawie pozbawiony smaku,
jednakże spożywany jest dla swego
chrząstkowatego waloru kulinarnego.
Japonia słynie z doskonałej herbaty,
a niektóre jej odmiany uważane są
za najszlachetniejsze na świecie.
Ceremonia parzenia herbaty ma
bardzo podniosły i uroczysty charakter.
Imbir marynowany jako dodatek do sushi
ma na celu oczyszczenie kubków smakowych,
aby poczuć odmienność każdego krążka.
Ze względu na swoje walory smakowe
znalazł zastosowanie również w wielu
innych dziedzinach kuchni orientalnej.
Kuchnia orientalna oprócz ryżu,
to także wyśmienite makarony.
Najpopularniejsze makarony
to odmiany udon, sojowe i ryżowe.
Doskonałym dodatkiem do sushi
i dań orientalnych są warzywa
i owoce marynowane.
Polecane są również jako
składnik innych potraw.
Tempura to przyrządzenia potraw,
polegające na zanurzeniu
składników w płynnym cieście
i smażeniu ich na głebokim tłuszczu.
Panko to panierka pszenno- drożdżowa
w formie dużych płatków.
Początkowo mirin pełnił funkcję napoju,
jednak obecnie używany jest w kuchni japońskiej
jako przyprawa do zup i sosów.
Mleczko kokosowe jest bardzo
popularnym składnikiem spożywczym
w kuchni azjatyckiej. Jego delikatny
smak nadaje daniom egzotycznego charakteru.
Każdy ma swój ulubiony napój.
W tym dziale polecamy
najpopularniejsze japońskie
i dalekowschodnie napoje.
Sercem sushi jest ryż, którego
przygotowanie jest największą
tajemnicą sushibarów, dlatego
nie może zabraknąć w nim
zaprawy z dobrego octu.
Z orientalnych roślin tłoczy się
oleje, które nadają potrawom
niepowtarzalny smak i aromat.
Najbardziej popularne są oleje
sezamowe, kokosowe, palmowe
oraz migdałowe.
Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska,
produkowana ze sfermentowanej soi.
Najczęściej używana jest do sosów,
kiszonych warzyw lub mięs,
a także miksowana z Dashi,
tworząc popularną w Japonii zupę.
Bez przypraw nie wyobrażamy
sobie gotowania, jednak Japńczycy
zachowują umiar w ich używaniu.
Dzięki temu ich kuchnia jest uważana
za najzdrowszą na świecie.
Kuchnia orientalna bogata jest w
nieznane nam smaki, dlatego w tym
dziale znajdziesz produkty, które
doskonale uzupełnią codzienną dietę.
Podstawowym składnikiem diety
azjatyckiej jest ryż. Występuje on
w 25 gatunkach i jest podstawą
wyżywienia 1/3 ludności świata.
Ważnym składnikiem
kuchni dalekiego wschodu
jest prażony sezam.
Dodaje się go do sushi,
dań z ryżu, warzyw i zup.
Znajdziesz tutaj doskonałe dla
dzieci i dorosłych słodkie
przekąski, cukierki, puddingi
i inne azjatyckie przysmaki.
Polecamy sos do Kimchee.
Idealnie nadaje się do
doprawienia tatara z łososia.
Jest to pasta z papryczek chili,
która nadaje potrawie
ostro- kwaskowaty smak.
Sos sojowy jest jednym z najstarszych
sosów przyprawowych. Najbardziej poplurany
jest sos jasny, nadający się przede wszystkim
do przyprawiania gotowych potraw oraz sos ciemny
przeznaczony do gotowania i marynowania.
Sos sojowy występuje również innych wersjach.
Sos Teriyaki to ciekawa wariacja smaków
sosu sojowego, miodu i ostrego imbiru.
Doskonale nadaje się jako zamiennik
sosu sojowego oraz jako marynata do mięs.
Tofu jest to twarożek sojowy, który
daje się łatwo i szybko przyrządzać
na różne sposoby, np. tofu pokrojone
w kostki i gotowane na ostro
z mielonym mięsem, to tradycyjne
danie kuchni syczuańskiej.
Wasabi ma bardzo ostry
zapach i smak, dlatego
nadaje potrawom sushi
niepowtarzalny charakter.
Kuchnia azjatycka pełna jest
rozmaitych przepisów i smaków.
Dla tych, którzy nie mają czasu
na gotowanie, polecamy gotowe
dania i zupy azjatyckie.
Algi morskie Yaki Sushi Nori 10 arkuszy
Algi morskie Yaki Sushi Nori 4 x 10 arkuszy
Algi morskie Yaki Sushi Nori Dongwon 10 arkuszy
Algi morskie Yaki Sushi Nori Gold 10 arkuszy
Algi morskie Yaki Sushi Nori Miyata 10 arkuszy
Algi morskie Yaki Sushi Nori Red 100 x 1/2 arkusza
Algi morskie Yaki Sushi Nori Red 50 arkuszy
Algi morskie Yaki Sushi Nori Silver 10 arkuszy
Algi morskie Yaki Sushi Nori Silver 100 x 1/2 arkuszy
Algi morskie Yaki Sushi Nori Silver 50 arkuszy
Algi morskie Yaki Sushi Nori z solą 5 arkuszy
Algi Nori krojone prażone naturalne 3,5 g
Algi Nori krojone prażone o smaku Kimchi 2,7 g
Algi Nori krojone prażone o smaku Wasabi 2,7 g
Bezglutenowa mąka z ryżu kleistego 400 g
Bezglutenowa mąka z Tapioki 500 g
Bezglutenowy makaron zong z manioku (tapioki) 500 g
Bulion Dashida rybna z sardynek 100 g
Bulion Dashida wołowa 100 g
Chili Nanami Togarashi 15 g
Chiński makaron błyskawiczny bez jajek 500 g