Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Sos do topokki tokbokki słodko - ostry 120 g Bibigo
Sos do kurczaka w stylu koreańskim słodko - łagodny 120 g
Marynata do mięs oryginalna bulgogi 80 g Bibigo
Ostatnio przeglądane
NASI PARTNERZY
5908216251405
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Zielona herbata Oolong 100 g
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Napar i smak herbaty
Moringa w postaci sproszkowanej nadaje się do przygotowywania herbaty, a także do smoothie, zup, sosów i innych potraw. Jej wielką zaletą jest to, że nie zmienia oryginalnego smaku potraw, jest bardzo delikatna, lekko słodka. Po zalaniu gorącą wodą daje jasnożółty, lekko słodko pachnący napar.
Pochodzenie herbaty
Drzewa Moringi olejodajnej (łac. Moringa oleifera) pochodzą z Himalajów, ale obecnie uprawiane są również w Indiach, Afryce i na Madagaskarze. Są to rośliny wysoce odporne, według Permaculture Research Institute, mogą rosnąć w wyjątkowo suchych obszarach i tolerują glebę zubożoną przez długotrwałą działalność rolniczą. To i odżywcze korzyści moring sprawiają, że egzotyczne drzewo jest dosłownie rośliną przyszłości.
Jak wygląda moringa? W naturalnych warunkach jest to drzewo o maksymalnej wysokości 12 metrów, z cieńszą koroną i długimi liśćmi. Kwitnie białó-żółtymi kwiatami, w których owoce rozwijają się przez około 3 miesiące. Przypominają rurki o długości 20-60centymetrów. Najpierw są zielone, dojrzewając zmieniają kolor na brązowy. Zawierają około 20 nasion oleistych.
Do celów gospodarczych moringa jest utrzymywana jako niski krzew. Jej zastosowanie jest naprawdę szerokie: Z kory można wiązać włókna nadające się do robienia lin, korzenie są spożywane jako substytut chrzanu. Kwiaty mają przyjemny słodki zapach i można z nich gotować zupy i sosy. Niedojrzałe owoce moringi przygotowuje się podobnie jak fasolkę szparagową. A kiedy ich nasiona dojrzeją, można je jeść jak orzechy. Interesujące jest również to, że można je zmiażdżyć i użyć do oczyszczenia wody ponieważ mają zdolność do koagulacji niektórych zanieczyszczeń.
Najbardziej powszechne jest stosowanie liści moringi. Mogą być spożywane na surowo, suszone lub poddawane obróbce cieplnej. Liście mogą być mielone również na drobny proszek, który można dodać do różnych potraw, przygotować z niego napój lub podać jako herbatę.
Sposób przygotowania napój Moringa:
1. Wymieszaj 1/2 łyżeczki proszku moringa, dodaj łyżkę miodu i kilka kropli cytryny.
2. Rozcieńczyć wodą i popijać.
Przygotowanie herbaty
80-90 °C |
5 minut |
1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania:
Składniki: 100 % herbata oolong
Opakowanie: 100 g
Kraj pochodzenia: Chiny
19,90 zł
19,90 zł
19,90 zł
36,90 zł
22,50 zł
29,90 zł
17,50 zł
13,90 zł
13,90 zł
35,90 zł
32,50 zł
32,50 zł
32,50 zł
32,50 zł
32,50 zł
49,00 zł
47,00 zł
33,00 zł
16,00 zł
59,00 zł
275,00 zł
12,90 zł
39,50 zł
17,62 zł
13,50 zł
19,90 zł
21,50 zł
17,50 zł
12,90 zł
29,50 zł
Sposoby dostawy | Nazwa kuriera | Czas dostawy | Koszt |
---|---|---|---|
Paczkomat InPost 24/7 - przelew | Przybliżony czas dostawy 2 dni | 11,99 zł | |
Kurier DPD - przelew | Przybliżony czas dostawy 24 h | 15,99 zł | |
Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław | PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 | Darmowa! |
* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !