Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Błyskawiczny Shin Ramyun Makaron Stir Fry 131 g Nongshim
Zupka błyskawiczna Seafood Ramyun Owoce Morza Koreańska 125 g Nongshim
Bulion Baza do zupy Ramen Tonkotsu 440 ml Ita-San
Bulion Baza do zupy Ramen Shoyu 440 ml Ita-San
Ostatnio przeglądane
NASI PARTNERZY
4971884052910
Nowy produkt
Chwilowy brak towaru
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nóż kuchenny Suncraft Senzo Classic Chef 200 mm
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Nóż szefa kuchni to najbardziej znane i najczęściej wykorzystywane ostrze do przygotowywania posiłków. Ma charakterystycznie zaokrągloną, szeroką i długą głownię. Jego konstrukcja sprawia, że można nim wygodnie zarówno kroić w plastry, jak i siekać. Podczas pracy tym nożem kucharz wykonuje rytmiczne, kołyszące ruchy.
Przeznaczenie:
Bogata w produkty linia SENZO CLASSIC łączy w sobie najlepsze cechy wschodniej i zachodniej filozofii wytwórstwa noży. Zachodnie w większości są kształty i przeznaczenie noży, wschodnie z kolei są rzemiosło i design. W serii znajdują się noże o odmiennych ostrzach i zróżnicowanej wadze, czego wymaga się od narzędzi kuchennych w kręgu kultury zachodniej. Prosty, ale wyrafinowany design linii SENZO CLASSIC pozostaje w duchu japoński.
Ostrza noży SENZO CLASSIC wykonuje się z 33-warstwowej nierdzewnej tzw. stali damasceńskiej* wzmocnionej rdzeniem ze stali VG-10**. Kompozycja ta jest niezwykle trwała, a samo ostrze odporne na proces niszczenia i tępienia. Na zbliżeniu widać delikatny, falowany wzór, który przywodzi na myśl miecze samurajskie.
Noże SENZO CLASSIC cechuje bardzo wyrafinowana konstrukcja. Na powierzchni uchwytu wykonanego z tzw. Pakkawood*** w kolorze czarnym nie ma nitów, co czyni je niezwykle eleganckim. Czerwony pierścień u nasady ostrza przyciąga wzrok, a młotkowanie ostrza „Tsuchime” nie tylko efektownie wygląda – sprawia również, iż krojone produkty nie przywierają do noża i łatwo ześlizgują się z ostrza.
*Stal damasceńska – współczesna tzw. stal damasceńska składa się z nałożonych na siebie kolejnych, niezwykle cienkich arkuszy stali nierdzewnej, z czego 25% środkowych arkuszy zwanych jest rdzeniem, zaś na pozostałe 75% składają się arkusze o różnej twardości – naprzemiennie nakładanej stali miękkiej i twardej. W efekcie na powierzchni noża powstaje efekt „falowania”.
**Stal VG-10 ten rodzaj stali uznany został za jeden z najlepszych do produkcji noży kuchennych. Kucharze doceniają zarówno piękny design noży wykonanych z VG-10, jak i ich wyjątkową trwałość. VG-10 to materiał o dużej twardości, na skali HRC otrzymał wartość HRC 60. Dzięki temu wyprodukowane z niego noże są nieprawdopodobnie ostre oraz bardzo odporne na ścieranie.
***Pakkawood to laminowane drewno brzozowe lub klonowe, impregnowane żywicą. Cechuje je bardzo duża odporność na ciepło i wilgoć, zostało opracowane specjalnie do rękojeści noży.
Ostrze - 33 warstwowa stal, rdzeń VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 340 mm
Długość ostrza - 200 mm
Rękojeść - Black Pakkawood z czerwonym pierścieniem
Waga - ok. 210 g
Sposoby dostawy | Nazwa kuriera | Czas dostawy | Koszt |
---|---|---|---|
Paczkomat InPost 24/7 - przelew | Przybliżony czas dostawy 2 dni | Darmowa! | |
Kurier DPD - przelew | Przybliżony czas dostawy 24 h | Darmowa! | |
Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław | PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 | Darmowa! |
* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !