Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Tipson Shape Up organiczna herbata ziołowa 25 szt
Tipson Organic ziołowa herbata imbir brzoskwinia 20 szt
Tipson Organic ziołowa herbata moringa i kurkuma 25 szt
Tipson Organic ziołowa herbata moringa i zielona herbata 25 szt
Ostatnio przeglądane
Chiński słodko - kwaśny sos śliwkowy...
NASI PARTNERZY
078895123005
Nowy produkt
Chiński słodko - kwaśny sos śliwkowy 397 g Lee Kum Kee
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Słodko - kwaśny sos śliwkowy 397 g
Chiński słodko - kwaśny sos śliwkowy 397 g Lee Kum Kee
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Chiński słodko-kwaśny sos ze słodkich śliwek z dodatkiem aromatycznych przypraw
Wytwarzany wyłącznie z naturalnych składników i według tradycyjnej chińskiej receptury, sos śliwkowy jest nieodzownym komponentem azjatyckiej kuchni. Znane są odmiany tego sosu, w których zamiast śliwek stosowane są inne owoce, takie jak morele japońskie czy ananasy, jednakże w takim wypadku mamy do czynienia z typowym sosem słodko-kwaśnym.
Używany jest głównie w kuchni chińskiej do maczania potraw smażonych na głębokim tłuszczu, takich jak sajgonki, makarony albo pieczona kaczka. Czasami używany jest do marynowania.
Sos śliwkowy może mieć dobroczynny wpływ na ludzki organizm. Obecna w sosie witamina C odpowiada za wzmocnienie mechanizmów obronnych organizmu przed infekcjami oraz za zwiększenie ilość energii pochodzącej z żelaza, którego wchłanianie ułatwia. Związki fenolowe pomagają w leczeniu stanów zapalnych. Obecność przypraw przyczynia się do ułatwienia procesów trawiennych oraz przyspieszenia metabolizmu.
Przykładowy przepis:
Piersi kaczki w sosie śliwkowym. Składniki: piersi kaczki ok. 60 dkg, sól, pieprz, duża cebula, 5 łyżek sosu śliwkowego, 1/3 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego, skórka z 0,5 cytryny.
Przygotowanie: Piersi kaczki umyć, posolić, popieprzyć i ponacinać poprzecznie skórę na wierzchu w równych odstępach. Cebulę pokroić w grube piórka i zeszklić na odrobinie oleju, a następnie wyjąć łyżką cedzakową z patelni do miseczki. Piersi obsmażyć na tym samym oleju – silnie zarumienić z obu stron, a następnie podlać odrobiną wody. Utłuc ziarna pieprzu i posypać mięso. Z powrotem dodać cebulę podsmażoną do kaczki. Wrzucić skórki cytryny. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia polać obficie sosem śliwkowym i jeszcze dusić 10 minut. Podawać z sosem i ulubioną surówką.
Wartości odżywcze w 100 g / 100 ml:
Energia (kJ / kcal): 1033 kJ / 243 kcal
Tłuszcze: 0,8 g
- w tym tłuszcze nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 59 g
Cukier: 59 g
Białko: <0,5 g
Sól: 3 g
Uwagi: zawiera soję
Waga: 397 g
17,50 zł
8,90 zł
8,90 zł
20,90 zł
34,50 zł
13,50 zł
19,90 zł
14,50 zł
12,50 zł
22,50 zł
13,90 zł
14,50 zł
31,90 zł
13,90 zł
14,90 zł
7,90 zł
5,90 zł
17,50 zł
24,90 zł
8,90 zł
16,50 zł
28,90 zł
9,50 zł
8,90 zł
17,90 zł
13,90 zł
23,90 zł
10,90 zł
33,90 zł
13,50 zł
Sposoby dostawy | Nazwa kuriera | Czas dostawy | Koszt |
---|---|---|---|
Paczkomat InPost 24/7 - przelew | Przybliżony czas dostawy 2 dni | 11,99 zł | |
Kurier DPD - przelew | Przybliżony czas dostawy 24 h | 15,99 zł | |
Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław | PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 | Darmowa! |
* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !