Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Trawa cytrynowa mrożona cała Asia Foods 250 g UWAGA: PONIEWAŻ PRODUKT...
Tipson Shape Up organiczna herbata ziołowa 25 szt
Ostatnio przeglądane
Żółta pasta curry 50 g Mae Supen
NASI PARTNERZY
8859240300218
Nowy produkt
Żółta pasta curry 50 g Mae Supen
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Żółta pasta curry 50 g Mae Supen
Żółta pasta curry 50 g Mae Supen
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Żółta pasta curry 50 g Mae Supen
Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry znajdą zastosowanie w nieograniczonej gamie dań nie tylko azjatyckich. Użyj ich wszędzie tam gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji! Daj się przenieść na ulice Tajlandii. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, zielonym i czerwonym. Czym się różnią od siebie?? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry? Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw świata. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Sposób przygotowania (porcja dla 2-3 osób):
1. Na patelni na średnim ogniu podsmaż 50 g pasty curry z 1-2 łyżkami oleju, do momentu aż pasta zacznie pachnieć. Następnie dodaj 250 g pokrojonej w plastry piersi z kurczaka lub innego mięsa.
2. Dodaj 250 ml mleka kokosowego i mieszaj, aż mięso się ugotuje. Dodaj 1 szklankę wody (200 ml), pokrojoną w kostkę cebulę, ziemniaki i marchewkę. Gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie.
3. Dopraw potrawę cukrem palmowym i solą.
4. Wyłącz ogień, a następnie udekoruj chrupiącą, smażoną szalotką. Podawaj z ryżem lub pieczywem.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Najlepiej spożyć przed: data przydatności do spożycia na opakowaniu.
Składniki: trawa cytrynowa 26,5%, czosnek: 20%, szalotka 14,5%, sól 11%, chilli 10%, galangal 9,5%, curry w proszku 6%, nasiona kolendry 1,4%, limonka kaffir 1%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy 0,1%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 462 kJ / 110 kcal
Tłuszcz: 0,87g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,26 g
Węglowodany: 21,9 g
w tym cukry: 2,37 g
Białko: 3,63 g
Sól: 12,65 g
Waga: 50 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia
7,90 zł
17,50 zł
8,90 zł
8,90 zł
20,90 zł
34,50 zł
13,50 zł
19,90 zł
14,50 zł
12,50 zł
22,50 zł
13,90 zł
14,50 zł
31,90 zł
13,90 zł
14,90 zł
7,90 zł
5,90 zł
17,50 zł
24,90 zł
8,90 zł
18,50 zł
16,50 zł
28,90 zł
9,50 zł
8,90 zł
17,90 zł
13,90 zł
23,90 zł
10,90 zł
Sposoby dostawy | Nazwa kuriera | Czas dostawy | Koszt |
---|---|---|---|
Paczkomat InPost 24/7 - przelew | Przybliżony czas dostawy 2 dni | 11,99 zł | |
Kurier DPD - przelew | Przybliżony czas dostawy 24 h | 15,99 zł | |
Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław | PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 | Darmowa! |
* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !