Nowe produkty

INFORMACJE

Ostatnio przeglądane

Zobacz nasze Aukcje

Żółta pasta curry 50 g Mae Supen Wasabi Sushi Shop Sklep Orientalny Wrocław Zobacz większe

Żółta pasta curry 50 g Mae Supen

8859240300218

Nowy produkt

Żółta pasta curry 50 g Mae Supen

Więcej szczegółów

Dostępna ilość - mało
Dostępna ilość - mało

4,50 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Żółta pasta curry 50 g Mae Supen

Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry znajdą zastosowanie w nieograniczonej gamie dań nie tylko azjatyckich. Użyj ich wszędzie tam gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji! Daj się przenieść na ulice Tajlandii. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę.

Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, zielonym i czerwonym. Czym się różnią od siebie?? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.

Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry? Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw świata. Curry niewątpliwie  przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.



Sposób przygotowania (porcja dla 2-3 osób):

1. Na patelni na średnim ogniu podsmaż 50 g pasty curry z 1-2 łyżkami oleju, do momentu aż pasta zacznie pachnieć. Następnie dodaj 250 g pokrojonej w plastry piersi z kurczaka lub innego mięsa.

2. Dodaj 250 ml mleka kokosowego i mieszaj, aż mięso się ugotuje. Dodaj 1 szklankę wody (200 ml), pokrojoną w kostkę cebulę, ziemniaki i marchewkę. Gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie.

3. Dopraw potrawę cukrem palmowym i solą.

4. Wyłącz ogień, a następnie udekoruj chrupiącą, smażoną szalotką. Podawaj z ryżem lub pieczywem.



Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Najlepiej spożyć przed: data przydatności do spożycia na opakowaniu.

Składniki: trawa cytrynowa 26,5%, czosnek: 20%, szalotka 14,5%, sól 11%, chilli 10%, galangal 9,5%, curry w proszku 6%, nasiona kolendry 1,4%, limonka kaffir 1%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy 0,1%.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 462 kJ / 110 kcal
Tłuszcz: 0,87g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,26 g
Węglowodany: 21,9 g
w tym cukry: 2,37 g
Białko: 3,63 g
Sól: 12,65 g

Waga: 50 g

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Opinie

Napisz opinię

Żółta pasta curry 50 g Mae Supen

Żółta pasta curry 50 g Mae Supen

Żółta pasta curry 50 g Mae Supen

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Wysyłka

Sposoby dostawy Nazwa kuriera Czas dostawy Koszt
Paczkomat InPost 24/7 - przelew Paczkomat InPost 24/7 - przelew Przybliżony czas dostawy 2 dni 11,99 zł
Kurier DPD - przelew Kurier DPD - przelew Przybliżony czas dostawy 24 h 15,99 zł
Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 Darmowa!

* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !