Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Zestaw 5 par pałeczek czarne Japonia Jade Temple
Zestaw 5 par pałeczek Kotki i podstawki ceramiczne Jade Temple
Zestaw 5 par pałeczek Natura i podstawki ceramiczne Jade Temple
Zestaw 2 par pałeczek Panda i podstawki ceramiczne Jade Temple
Ostatnio przeglądane
NASI PARTNERZY
5011308002202
Nowy produkt
Chwilowy brak towaru
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Indyjska marynata Tandoori Patak's 312 g
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Kurczak tandoori to danie, którego sekret tkwi w przyprawach. Indyjscy kucharze potrafią wyczarować z prostego kurczaka potrawę, która łączy w sobie wiele smaków. Kurczak tandoori swoją oryginalność zawdzięcza marynacie i jogurtowemu sosowi.
Kurczaka tandoori zrodziła kuchnia indyjska. To tam właśnie popularne są wszelkiego rodzaju curry z kurczaka. Jednym z nich jest właśnie kurczak tandoori. Danie jest połączeniem mięsa z kurczaka, jogurtu oraz przypraw takich jak czosnek, kolendra, chili, garam masala i tandoori masala. Cechą charakterystyczną kurczaka tandoori jest wyjątkowa soczystość. Mimo że mięso piecze się bez skóry, to kurczak nie wysycha.Kurczak tandoori powstał w Delhi w restauracji Moti Mahal Deluxl. Stamtąd pochodzi również przepis na butter chicken, czyli kurczaka w maśle, śmietanie i jogurcie. Kurczak tandoori podawany w indyjskich restauracjach cechuje się intensywną czerwoną barwą, którą zawdzięcza specjalnemu barwnikowi. Czasami za kolor ten odpowiada też mielona papryka. Potrawa jest popularna nie tylko w Indiach, ale też na całym kontynencie azjatyckim oraz w Wielkiej Brytanii. Kurczak podawany jest jako samodzielne danie, ale czasami stanowi też składnik innych potraw.
Jak przygotowuje się kurczaka tandoori?
Przygotowanie kurczaka tandoori zaczyna się od marynowania mięsa marynatą Patak's. Po wymieszaniu całości dodaje się jogurt i odstawia mięso do zamarynowania. Kiedy przejdzie wszystkimi dodatkami, piecze się je lub grilluje do miękkości. Do kurczaka tandoori wykorzystuje się najczęściej udka, ale można go przygotować także z piersi kurczaka. Ogólnie sama nazwa tandoori odnosi się do potraw, które w Indiach przygotowuje się tradycyjnie w piecu tandoor, a także do mieszanki przypraw, która jest skomponowana specjalnie do tych dań.
Waga: 312 g
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
7,90 zł
17,50 zł
8,90 zł
8,90 zł
20,90 zł
34,50 zł
13,50 zł
19,90 zł
14,50 zł
12,50 zł
22,50 zł
13,90 zł
14,50 zł
31,90 zł
13,90 zł
14,90 zł
7,90 zł
5,90 zł
17,50 zł
24,90 zł
8,90 zł
18,50 zł
16,50 zł
28,90 zł
9,50 zł
8,90 zł
17,90 zł
13,90 zł
23,90 zł
10,90 zł
Sposoby dostawy | Nazwa kuriera | Czas dostawy | Koszt |
---|---|---|---|
![]() | Paczkomat InPost 24/7 - przelew | Przybliżony czas dostawy 2 dni | 11,99 zł |
![]() | Kurier DPD - przelew | Przybliżony czas dostawy 24 h | 15,99 zł |
![]() | Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław | PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 | Darmowa! |
* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !