Nowe produkty

INFORMACJE

Ostatnio przeglądane

Zobacz nasze Aukcje

Sos sojowy bezglutenowy Kikkoman Tamari 150 ml Wasabi Sushi Shop Wrocław Sklep orientalny Zobacz większe

Sos sojowy bezglutenowy Tamari Kikkoman 150 ml

8715035150102

Nowy produkt

Chwilowy brak towaru

Dostępna ilość - brak
Dostępna ilość - brak

17,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Ciesz się doskonałym smakiem sosu sojowego Tamari, nawet jeśli nie tolerujesz glutenu

Gluten występuje w większości zbóż – także w pszenicy, której używa się do naturalnego warzenia sosu sojowego. Ale teraz fani sosu sojowego, którzy nie tolerują glutenu, nie muszą już rezygnować z sosu. Specjalnie dla nich stworzony został bezglutenowy naturalnie warzony sos sojowy Tamari. Proces warzenia, tak jak w przypadku klasycznego sosu sojowego, jest całkowicie naturalny.  Pod względem smaku i wszechstronności zastosowania sos ten również w niczym nie ustępuje oryginałowi.

Jeden sos do wszystkiego

Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari z powodzeniem zastąpi nasz klasyczny naturalnie warzony sos sojowy w każdej potrawie. Ze względu na jego doskonały aromat Tamari cieszy się powodzeniem także wśród użytkowników bez alergii na gluten. Nie ma potrzeby korzystać z dwóch sosów, skoro jeden spełnia idealnie wszystkie funkcje. 

Dieta bezglutenowa

Świeżo upieczony chleb na śniadanie lub aromatyczny kawałek ciasta na podwieczorek - czy można zrezygnować z tych prostych, codziennych przyjemności? Dla większości z nas jest to wręcz nie do pomyślenia. Są jednak ludzie, którzy nie tolerują glutenu (mieszaniny białek roślinnych, gluteniny i gliadyny, występujących w ziarnach niektórych zbóż). Dla nich każdy dzień składa się z wielu takich wyrzeczeń. Czasem wystarczy kęs, aby wywołać reakcję organizmu w postaci dolegliwości, np. skurczy żołądka. Świat bez glutenu wcale jednak nie musi być tak ascetyczny. Pokażemy Ci, na co musisz zwracać uwagę, i udzielimy kilku cennych wskazówek, jak radzić sobie z nietolerancją glutenu w codziennym życiu.

Celiakia - co to takiego?

Celiakia to fachowy termin medyczny określający chroniczne zapalenie jelita cienkiego, wywołane przez nietolerancję glutenu, która jest często dziedziczna. Obecnie jedyną skuteczną metodą terapii jest dieta bezglutenowa. Najczęściej choroba pojawia się po raz pierwszy w wieku dziecięcym, ale istnieją także przypadki zdiagnozowania celiakii u osób między 20 a 40 rokiem życia. Do jej symptomów należą biegunka i wymioty, a także utrata wagi. Dlatego często bardzo trudno jest rozpoznać chorobę. Na szczęście wdrożenie diety bezglutenowej daje dobre rezultaty w leczeniu celiakii. Chcemy podzielić się z Tobą kilkoma radami i wskazówkami dotyczącymi zakupów, dzięki którym podejmiesz właściwe decyzje i wybierzesz dobre produkty.

Składniki: woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy. 

Informacja o wartości odżywczej w 100 ml produktu:

- Wartość energetyczna [kJ/kcal]: 240/57

- Tłuszcz [g]: 0

   - w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g]: 0

- Węglowodany [g]: 2,0

   - w tym cukry [g]: 0

- Białko [g]: 10

- Sól [g]: 16,4

Pojemność: 150 ml

Opinie

Napisz opinię

Sos sojowy bezglutenowy Tamari Kikkoman 150 ml

Sos sojowy bezglutenowy Tamari Kikkoman 150 ml

29 innych produktów w tej samej kategorii:

Wysyłka

Sposoby dostawy Nazwa kuriera Czas dostawy Koszt
Paczkomat InPost 24/7 - przelew Paczkomat InPost 24/7 - przelew Przybliżony czas dostawy 2 dni 11,99 zł
Kurier DPD - przelew Kurier DPD - przelew Przybliżony czas dostawy 24 h 15,99 zł
Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 Darmowa!

* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !