Nowe produkty

INFORMACJE

Ostatnio przeglądane

Zobacz nasze Aukcje

Zestaw noży Masahiro Sankei III brązowy Chef, do c

4973935147873

Nowy produkt

Dostępna ilość - ostatnie sztuki
Dostępna ilość - ostatnie sztuki

666,00 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Zestaw noży Masahiro Sankei III brązowy Chef, do chleba i Paring

Zestaw Masahiro w opakowaniu ozdobnym składający się z trzech noży z serii Sankei: Chef 180mm Bread 210mm oraz Paring 90mm. Idealnie dobrany skład noży, którymi poradzimy sobie z większością zadań związanych z cięciem, wraz z pięknym pudełkiem tworzą idealny zestaw na prezent.
 

  • SANKEI Chef to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
  • SANKEI Bread o ząbkowanym ostrzu długości 210mm został stworzony do krojenia chleba. Z łatwością radzi sobie z twardą skórką jak i miękkim wnętrzem chleba dając estetyczne kromki z minimalną ilością okruchów. Niektórzy kucharze używają tego noża również do krojenia czekolady, pomidorów czy owoców cytrusowych.
  • W skład kompletu wchodzi również nóż Paring 90mm. Paring a właściwie obierak to nóż przeznaczony do obierania oraz obróbki małych produktów jak owoce i warzywa. Ostro zakończony czubek pozwala na łatwe manewrowanie a nieduży rozmiar pozwala na wygodne obieranie w ręku czy krojenie drobnych produktów na desce. Jego wszechstronne zastosowanie, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
     

Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.


Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści wykonanej z drewna pakkawood nadaje nożowi wyjątkowego charakteru. Idealnie wypolerowana rękojeść z niewyczuwalnymi w dotyku dwoma nitami pozwala na bardzo komfortową pracę z tym narzędziem, nawet przez dłuższy czas.


Seria Sankei jest adresowana głównie dla gotujących amatorów ale bez najmniejszych problemów poradzi sobie w trudnych warunkach restauracyjnych kuchni. Grupa składa się z sześciu podstawowych noży takich jak: nóż szefa kuchni, santoku, obierak (paring), mniejszy nóż uniwersalny (ostrze długości 15cm) oraz nóż do plastrowania i krojenia pieczywa. Kompaktowe rozmiary, bardzo dobre wyważenie i niska waga to cech charakterystyczne tej serii. Ze względów bezpieczeństwa wszystkie modele (z wyjątkiem noża do pieczywa) posiadają zeszlifowany narożnik (broda noża - krawędź tnąca), co zapobiega przypadkowym skaleczeniom. Tak jak wszystkie produkty Masahiro, noże Sankei zostały wykonane z należytą starannością oraz zamiłowaniem do doskonałego wykańczania nawet najmniejszych detali.

 

Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści:  drewno pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20 (ząbkowany dla noża Bread)
Wymiary:
Długość całkowita (A): Chef: 302 mm; Bread: 334 mm; Paring: 201mm
Długość ostrza (B): Chef: 182 mm; Bread: 214 mm; Paring: 95mm
Szerokość (C): Chef: 45 mm; Bread: 28 mm; Paring: 26mm
Grubość (D): Chef: 1.8 mm; Bread: 1.8 mm; Paring: 1.6mm
Waga: Chef: 108 g; Bread: 100 g; Paring: 50 g

Przydatne informacje:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

Opinie

Napisz opinię

Zestaw noży Masahiro Sankei III brązowy Chef, do c

Zestaw noży Masahiro Sankei III brązowy Chef, do c

29 innych produktów w tej samej kategorii:

Wysyłka

Sposoby dostawy Nazwa kuriera Czas dostawy Koszt
Paczkomat InPost 24/7 - przelew Paczkomat InPost 24/7 - przelew Przybliżony czas dostawy 2 dni Darmowa!
Kurier DPD - przelew Kurier DPD - przelew Przybliżony czas dostawy 24 h Darmowa!
Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław Odbiór osobisty Sklep Wasabi - ul. Swojczycka 82, Wrocław PN - PT: 12:00 - 19:00, SOB: 11:00 - 14:00 Darmowa!

* Dla zakupów powyżej 300,00 zł darmowa dostawa !